Bemutatkozásmesz_fooldal_minta1

A Magyar Építőkémia és Vakolat Szövetség a tagok által megszövegezett és elfogadott, érvényes Alapszabállyal rendelkező, bíróságon bejegyzett egyesület. Tagjai a hazai építőanyaggyártás- és forgalmazás meghatározó résztvevői – elsősorban az építőkémiai termékek, homlokzati hőszigetelő rendszerek és a gyárilag előkevert szárazhabarcsok területéről. A Magyar Építőkémia és Vakolat Szövetség elsődleges küldetése az, hogy szembe fordulva az utóbbi években tapasztalható látványos minőségromlással olyan minőségi minimumokat, irányelveket fogalmazzon meg, melyek a tagság súlyánál fogva joggal számíthatnak arra, hogy az egész szakma véleményét jelentsék. Tagjaink közé várunk minden olyan gyártót és forgalmazót, aki az Alapszabályban foglaltakkal egyetért és céljainkkal – nem csak elméletben – azonosulni tud. Jelenleg 19 rendes és 4 pártoló tagunk van.

Szervezeti felépítés:

Elnök: Czili Aladár (Murexin Kft.)
Alelnök: Laukó László (SGCP Kft.)
Alelnök: Illy Gábor (Baumit Kft.)

Etikai Bizottság: Asztalos István elnök (Sika Kft.), Sereg István (Mapei Kft.), Jolsvai Péter (Profi Hungária Kft.)

Ellenőrző Bizottság: Rapp Béla elnök (MC Bauchemie Kft.), Légrádi Péter (Sakret Bt.), Windischmann Ferenc

Történet

Szövetségünket 2003.-ban alapította néhány, a hazai építőkémia területén tevékenykedő gyártó- és forgalmazó cég. A Magyar Építőkémia Szövetség – bár működése az alapítás óta jogilag folyamatos – a megalakulása utáni években nem fejtett ki az Alapszabályban rögzített célkitűzéseknek megfelelő aktivitást. Tekintettel arra, hogy a piaci verseny elsősorban a gyenge, nem megfelelő minőségű anyagok piacra kerülésével élesedik folyamatosan – a MÉSZ elnöksége úgy döntött, hogy az Egyesület tevékenységét reaktiválja, és új tagok meghívásával ill. bevonásával az Alapszabályban rögzített célok elérésének érdekében a korábbinál jóval hatékonyabb tevékenységet kíván végezni. Az új tagok belépésével gyakorlatilag kialakult a ma is működő szervezeti felépítés, felfrissült az Alapszabály. Tekintettel arra, hogy az újonnan belépő cégek többsége a homlokzati hőszigetelő rendszerek rendszergazdái és a hazai, gyárilag előkevert szárazhabarcs gyártók közül került ki, ezért az egyesület nevét Magyar Építőkémia és Vakolat Szövetségre módosította a 2009. január 26-i taggyűlés, ahol három évre megválasztották az új tisztségviselőket is.

A Magyar Építőkémia és Vakolat Szövetség új célkitűzéseit 2008. december 19-én, a MÉSZ hivatalos helyiségében az alapító tagok és az elnökség a csatlakozni kívánó új tagok képviselői részére egy nem hivatalos, kötetlen ismertetőben vázolták fel a jövőre vonatkozó elképzeléseiket. A célkitűzések ismertetésén jelen volt a MÉSZ jogi képviselője is.